Renginys „Maisto švaistymas“

Balandžio 18 dieną Tauragės profesinio rengimo centre vyko renginys, skirtas aptarti susidariusią maisto švaistymo problemą.

UAB TRATC atliekų tvarkymo skyriaus vadovė Vilmantė Krištopaitienė supažindino mokinius su pasikeitusia maisto ir virtuvės atliekų rūšiavimo tvarka ir pristatė įmonės artimiausius planus, kurie lems patogesnį ir aplinkai draugiškesnį maisto atliekų surinkimą iš Tauragės regiono savivaldybių gyventojų.

„Šiuo metu maisto ir virtuvės atliekos iš daugiabučių gyventojų yra surenkamos oranžiniais maišeliais, išmetant juos į mišrių komunalinių atliekų konteinerius, tačiau esame numatę antžeminius konteinerius ir kibirėlius daugiabučių namų gyventojams bei 80 l talpos konteinerius individualių namų gyventojams.“ – informavo Vilmantė Krištopaitienė

Tauragės profesinio rengimo centre svečiavosi ir Tauragės rajono savivaldybės administracijos, Tauragės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės. Renginio dalyviai išgirdo ne tik apie maisto atliekų rūšiavimą bei pakartotinį jų panaudojimą, bet ir apie iššvaistomo maisto kiekius pasaulyje, sužinojo apie natūralias ir žmogaus sukeliamas klimato kaitos priežastis bei CO2 susidarymą mūsų kasdienybėje.

Mokiniai, išklausę pristatymus, atliko testą ir pasikartojo gautas žinias. Susumavus rezultatus nugalėtojų komandoms įteikti prizai.