TRATC atstovai dalyvavo diskusijoje „Polistireninio putplasčio žiediškumas Lietuvoje. Dabartis ir perspektyvos”.

Ar žinojote, kad perdirbant 1 kilogramą polistireninio putlasčio, lyginant su visiškai naujo gamyba, išvengiame 1,8 kg CO2, sutaupome 2 kg naftos bei 46 litrus vandens?

Šiuos bei kitus aktualius klausimus lapkričio 10 d. apskritojo stalo diskusijoje „Polistireninio putplasčio žiediškumas Lietuvoje. Dabartis ir perspektyvos“ nagrinėjo susirinkę dalyviai, tarp kurių buvo ir UAB TRATC atstovai. Kaip žinia, senas ir naudojimui netinkamas putplastis ar polistireninio putplasčio gamybinės atliekos gali būti lengvai perdirbamos. Racionaliai elgdamiesi su atliekomis, galima jas vėl sugrąžinti į gamybos ir vartojimo ciklus. Taip taupoma energija, mažinamas sąvartynų plotas, saugoma aplinka ir kuriama gyvosios gamtos gerovė.

Pasibaigus susitikimui, dalyviai vyko į CIRCLEPLAST putų polistireno (putplasčio) atliekų perdirbimo įmonę bei susipažino su perdirbimo procesu. Perdirbamas putplastis virsta granulėmis ir yra tiekiamas verslo klientams, kurie gamina XPS plokštes, paveikslų rėmelius, buičiai ir statyboms skirtų polistirolio ekstruzijos produktus ir kt..

Šiuo metu UAB TRATC taip pat priima putplasčio atliekas, jas sandėliuoja, o susikaupusį didesnį kiekį perdirbimui planuoja perduoti minėtai įmonei. Kviečiame visus gyventojus, taip pat ir juridinius asmenis, atsakingai elgtis su minėtomis atliekomis bei švarų, neužterštą putplastį pristatyti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles ar regioninį atliekų sąvartyną.