Atliekų kultūros egzamino rezultatai

2022-04-28 d. Lietuvoje vyko Atliekų kultūros egzaminas. Trečius metus iš eilės surengtame egzamine galėjo dalyvauti ir pasitikrinti savo žinias apie atliekų prevenciją, rūšiavimą ir tvarkymą kiekvienas Lietuvos gyventojas nuo pirmoko iki senjoro.

Dalyvių skaičius kasmet auga – šiais metais egzaminą sprendė net 8163 gyventojai. Kasmet didėjantis dalyvių skaičius rodo, kad gyventojų sąmoningumas ir domėjimasis mus supančia aplinka auga, tačiau dar labiau džiugina rezultatai – šiais metais į visus klausimus teisingai pavyko atsakyti net 65 dalyviams.

Šiais metais vykusio egzamino klausimai buvo parengti trims skirtingoms amžiaus grupėms: 1-4 klasių moksleiviams, 5-10 klasių moksleiviams bei 11 klasių moksleiviams ir vyresniems dalyviams.

Tauragės regione šiais metais susidomėjimas egzaminu taip pat buvo didesnis nei pernai –egzaminą sprendė 179 dalyviai. Aktyviausi, kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Tauragės regione buvo mokiniai – net 139 dalyviai iš Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos, Jovarų pagrindinės mokyklos, Skaudvilės gimnazijos bei Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškos gimnazijos. Džiugu, kad ugdymo įstaigose dėmesys yra skiriamas ekologiniam švietimui, kad vaikams yra skiepijami tvarumo bei
atsakingo vartojimo pagrindai.

Tarp regiono savivaldybių gyventojų aktyviausi buvo tauragiškiai – net 118 dalyvių. Mažiau susidomėjimo parodė Jurbarko (11 dalyvių), Šilalės (37 dalyviai) ir Pagėgių (13 dalyvių) savivaldybių gyventojai.

Daugiausiai balų surinkusiems dalyviams bus įteiktos Aplinkos ministro padėkos, o savivaldybės savo geriausiai pasirodžiusiems gyventojams yra įsteigusios prizus.

Kaip teigia Atliekų kultūros egzamino iniciatoriaus Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro vadovas Tomas Vaitkevičius: „Atliekų kultūros“ egzamino tikslas – kalbėti apie atsakingo vartojimo ir tvaraus gyvenimo svarbą, gilinti žinias apie atliekų tvarkymą, pokyčius ir naudą. Labai svarbu suvokti, kad tai yra sritis, kuriai privalome skirti pakankamai didelį dėmesį – domėtis mus supančia aplinka ne kartą per metus, o kiekvieną dieną“, – sako VAATC vadovas.

UAB Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras dėkoja visiems egzamino dalyviams ir tikisi dar gausesnio dalyvių skaičiaus kitų metų egzamine.
Na, o tuos, kurie į egzaminą laiku nesuspėjo, savo žinias kviečiame pasitikrinti dabar. Adresu https://egzaminas.atliekukultura.lt/archyvas/ rasite visus šių metų „Atliekų kultūros“ klausimus.