Įgyvendinant ES direktyvas, nuo 2024 m. biologines (maisto ir žaliąsias) atliekas šalies gyventojams reikės rinkti atskirai arba kompostuoti susidarymo vietoje. Pagal statistiką, vienam šalies gyventojui vidutiniškai tenka net 41 kg maisto atliekų per metus.

UAB Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras, įgyvendindamas ES lėšomis finansuojamus projektus, nuosekliai kuria atliekų, tame tarpe ir maisto/virtuvės atliekų, tvarkymo sistemą. Šiuo metu aktyviai vykdomi viešieji pirkimai ir tikimasi, kad artimiausiu metu į Tauragės regioninį savartyną bus pristatyta ir pirmoji technika, skirta projekto įgyvendinimui – smulkintuvas, sijotuvas ir komposto kaupų uždengiamojo audinio vyniotuvas, toms konteineriais surinktoms ŽA ir MVA atliekoms apdoroti. Atskiram žaliųjų atliekų ir augalinės kilmės maisto atliekų apdorojimui numatyta Tauragės regioninio sąvartyno teritorijoje pastatyti uždaro tipo statinį (~1500 m2).

Visa sukurta ir kuriama atliekų tvarkymo infrastruktūra siekiama mažinti į sąvartyną šalinamų komunalinių atliekų kiekį, taip prisidedant prie žiedinės ekonomikos veiklų ir racionalaus gamtos išteklių naudojimo.